Rooma

Rooma - Paratiisi kivikasojen kulkijoille

Rooma on ikuisten kivikasojen kaupunki, suorastaan paratiisi niitä rakastaville maailmanmatkaajille. Vietimme puolisoni kanssa Roomassa pitkän marraskuisen viikonlopun vuonna 2013.
 
Unohdimme ostaa matkaoppaan kotimaasta. Muistimme asian vasta Arlandan lentokentällä, jossa vaihtoehdot olivat vain vieraskielisiä, ja sellaista en halunnut. Onneksi turvanamme oli nettiversio, Rooma - Pieni Matkaopas, joka kirjaimellisesti pelasti viikonloppumme ja löysimme täydellisiä ruokapaikkoja ja kaikki Must -kohteet.

Näissä tähän linkitetyissä postauksissa on kuvia ns. Must -nähtävyyksistä, jotka olivat kaikki kävelymatkan päässä toisistaan. Tosin tämä on hiukka suhteellista, kaikkia ei voi kävellä kuitenkaan yhtenä päivänä, vaikka kuullostavat olevan likekkäin. Nähtävyyksien "keskusväylä" on Rooman suurin ostoskatu, jossa eittämättä saisi aikaansa kulumaan vähintään päivän verran joka kauppaan vain piipahtaen.

Rooma on upean vihreä kaupunki myös talviseen aikaan, mahtavat Pinjat kehystävät marmosia ja kivisiä nähtävyyksiä erittäin kauniisti.


Rooman miinuspuolia olivat

  • Kerrassaan heikot nettiyhteydet, ei verkkoa missään. Ei mobiiliverkkoa eikä wifejä. 
  • Surkea aamupala! Kunnon aamupalaa ei saa edes rahalla!

 

Yleisiä suosituksia:

  • Naisellisuus joutaa nurkkaan ja korkokengät kannattaa jättää kotiin. Rooman kivikadut on pahempia kuin Tampereen mukulakivetys, ja asfaltoidutkin osuudet ovat niin kuoppaisia ja epätasaisia, että en vaan suosittele korkoja, en kapeita enkä leveitä talttoja!
  • Muutaman päivän reissussa - Osta Rooma-passi! Vaikkei se kelvannutkaan kaikissa luvatuissa paikoissa, eikä rahallinen etu ollut merkittävä,  jo se, että pääsee tuntien mittaisen jonon ohi Colosseumille (tai siis kahteen valitsemaansa paikkaan tietystä listasta) on passin hinnan väärtti. Kortilla kun pääsi suoraan kivikasalle jonottamatta yhtään. Toisekseen Rooma-passi on tosi kätevä, jos yhtään käytät julkisia kulkuneuvoja - et tarvitse lipukkeita etkä kolikoita. Rooma -passilla saa kulkea sen voimassaolon niin paljon kuin huvittaa bussilla, ratikalla ja metrolla.

 

Suositeltavia kohteita Roomassa:

Colosseum
Colosseumin ympäristössä
Forum Romanum
Vittorio Emanuelle II:n muistomerkki
Trevin suihkulähde
Pantheon ja Piazza della Rotonda
Ponte Sant'Angelo, Enkelten silta
San't Angelon linna
Ruokaa Roomassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!