Saat kuvat isommiksi klikkaamalla :)
Vittorio Emanuelle II:lla oli komea oikea nimi: Vittorio Emanuele Maria Alberto Eugenio Ferdinando Tommaso. Tämä herra Vittorio eli 1800-luvulla ja nimitti itsensä yhdistyneen Italian ensimmäiseksi kuninkaaksi vuonna 1861. Ja hallitsi Italiaa kuolemaansa saakka 57-vuotiaaksi asti. Hänet on haudattu Pantheoniin ,josta postaus myöhemmin.
Monumentillä on keskiössä kullattu pronssinen ratsastajapatsas, ylisuuri kuten muistomerkki itse - patsas on 12 metrinen:
Vittorio Emanuelle II:n ratsastajapatsas |
Rakennuksen katolla on kaksi patsasta ratsastavasta jumalatar Victoriasta sotavaunuillaan, vasemman puoleinen symboloi yhtenäisyyttä, yhdistymistä ja oikeanpuoleinen vapautta. Ratsastajapatsaan kummallakin puolilla on patsassarjat, jotka symboloivat työtä ja isänmaallisuutta.
Lisäksi monumentissa on "Due Mari"suihkulähteet, patsaita, korinttilaisia pylväitä, majesteettisiä portaikkoja, upeita reliefejä ym. Rakennus on täynnä pieniä symbolisia yksityiskohtia, kuten voittoa symboloivia palmunlehviä, rauhaa symboloivia laakerinlehtiä/seppeleitä, voimaa symboloivia tammenlehviä, harmoniaa symboloivia oliivinlehviä ja uhrauksia symboloivia myrttejä.
Fountain of the Tyrrhean sea monumentin oikeassa reunassa |
Harmonia |
Voima |
Laki |
Uhraus |
Näitä oli kaksi uljasta vartijaa monumentin edustalla |
Rakennuksesta löytyy myös Italian yhdistymisen museo, jossa on runsaasti erilaisia näyttelyhuoneita. Emme käyneet museossa sisällä, joten ei siitä sen enempää.
Tämän patsaan bongasin museon sisäänkäynniltä |
Ensimmäisen maailmansodan jälkeen kokonaisuuteen lisättiin Tuntemattoman sotilaan muistomerkki/hauta, jolla palaa Ikuinen tuli. Hautaa ja tulta vartioi aina kaksi sotilasta.
Tuntemattoman sotilaan muistomerkki |
Ikuinen tuli Tuntemattoman sotilaan muistomerkillä |
Kartalta katsottuna Piazza Venetsia, jolla tämä monumentti on, sijaitsee melkolailla keskellä Roomaa. Eli tätä et oikein voi missata, vaan löydät paikalle vahingossakin :)
Tästä tuli mieleeni kun muutama vuosi sitten kävin Roomassa. Kävelin jossain ja siellä tehtiin katutöitä. Kun kurkkasin katutyömonttuun oli sielläkin vaikka minkälaisia vanhoja pylväitä. Varmasti yksi niistä kaupungeista missä ei pysty kaivamaan yhtään ilman, että törmää johonkin tosi vanhaan ja historialliseen.
VastaaPoistaNimenomaan! Ihme ettei kaikkia katepillareita ja kaivureita ole jo kielletty koko Roomassa =) Lapiotkin pannaan, kaivaa saa vain hammasharjalla ja rapsutustekniikalla =)
PoistaUnohdin mainita että rappusilla istuminen on kuulemma ankarasti kielletty. Arvatkaas kuka siellä istuskeli naama naurussa kuvattavana....
VastaaPoista